Nenevarne kožne in žilne spremembe lahko odstranimo brez kirurškega posega z lasersko terapijo. Pri nas uporabljamo Fotonin SP Dynamis in Star Walker. Z laserskim žarkom različnih valovnih dolžin odstranjujemo kožne spremembe kot so fibromi, seboroične keratoze, ksantelazme, angiomi, sončne pege, bradavice, brazgotine, kapilare na različnih delih telesa, tetovaže in dlake. Kombinacijo različnih laserskih žarkov uporabljamo tudi za pomlajevanje kože.  Poseg traja od 10 do 40 minut.

Kako poteka lasersko odstranjevanje benignih kožnih sprememb?

Pol ure prej nanesemo na kožne spremembe anestetik v kremi, ki ga tik pred posegom odstranimo in tako opravimo poseg na delno omrtvičeni koži. Glede na način odstranjevanja včasih uporabimo še dodatno hlajenje kože. 

Starostne bradavice, pecljate fibrome, ksantelazme, brazgotine in druge nenevarne kožne spremembe odstranimo z SP Dynamis Er:YAG ablativnim laserjem. Sončne pege in druge nemelanocitne pigmentacije kože odstranjujemo s Star Walker QS KTP laserjem. Mesto posega razkužimo in sterilno pokrijemo. Po posegu svetujemo obnovitveno ali antiseptično kremo do zacelitve kože še nekaj dni. Zašito pred soncem svetujemo pri vsakodnevni negi, zaradi zmanjševanje tveganja za nastanek kožnega raka, kot tudi staranja kože.

Er:YAG lasersko odstranjevanje ksantelazem na zgornjih vekah pred in po 4 tednih.

Kombinirano dstranjevanje hipertrofičnih brazgotin z injiciranjem kortikosteroidov, salicilnimi obliži in frakcionarnim Er:YAG laserjem pred in po 2 mesecih.

Er:YAG lasersko odstranjevanje seboroičnih keratoz pred in po enem mesecu.

QS KTP lasersko odstranjevanje sončnih peg na rokah pred in po 1 mesecu.

QS KTP lasersko odstranjevanje sončnih peg na obrazu pred in po 2 mesecih.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Dlake odstranjujemo z SP Dynamis Nd:YAG laserjem. Poseg opravimo ambulatno, v ležečem položaju, dodatno hladimo s hlanim zrakom, po potrebi tudi z gelom. Potrebno je 6-10 ponovitev v enomesečnih razmikih, postopek je bolj uspešen pri temnih dlakah.

Kako poteka lasersko odstranjevanje tetovaž?

Tetovaže odstranjujemo s QS Nd:YAG laserjem, lahko v kombinaciji z frakcionarnim Er:YAG laserjem. Pol ure prej nanesemo na kožne spremembe anestetik v kremi, ki ga tik pred posegom odstranimo in tako opravimo poseg na delno omrtvičeni koži.  Za učinkovito odstranitev tetovaž moramo lasersko odstranjevanje ponoviti 6-10 x v mesečnih razmikih. Poseg opravimo ambulatno, v ležečem položaju, dodatno hladimo s hlanim zrakom. Po posegu svetujemo obnovitveno ali antiseptično kremo do zacelitve kože še nekaj dni.

Lasersko odstranjevanje tetovaže pred in desetih terapijah po enem letu.