Prekomerno potenje ali hiperhidroza je stanje, ko se potimo bolj, kot je potrebno. Potenje je v osnovi nujno potrebno, saj je pomembno pri ohlajanju telesa. Pri hiperhidrozi pa se potenje pojavi tudi, ko telo ne potrebuje ohlajanja. V normalnem stanju se potimo zaradi vročega okolja, psihičnih in fizičnih naporov , hormonskih sprememb, uživanja različnih hranil kot močno začinjena hrana, kava, alkohol. Če se potenje pojavi brez očitnega razloga, pa govorimo o hiperhidrozi.

V osnovi poznamo primarno ali žariščno hiperhidrozo in sekundarno ali generalizirano hiperhidrozo.  V prvem primeru se težave pojavijo v mladosti, pogosto jih ima več članov družine. Področja telesa, ki so prizadeta pri tej motnji so dlani, podplati, pazduhe, obraz in v koraku.

V drugem primeru se težave pojavijo kadarkoli v življenju. Vzrok za pojav prekomernega potenja so v tem primeru lahko stranki učinek zdravila, bolezni ali druga stanja, na primer alkoholizem, sladkorna bolezen, srčno popuščanje, menopavza, debelost, putika, nosečnost.

Za zdravljenje aksilarne hiperhidroze oziroma prekomernega potenja v področju pazduh v medicinskem centru Remeda uporabljamo botulinum toxin. Z manjšim posegom majhne količine zdravila injiciramo v predel pazduh, kjer je prisotno prekomerno potenje. Postopek zmanjša prekomerno potenje za približno 6 mesecev. Ko se težave ponovno pojavijo, zdravljenje lahko ponovimo.